Klote hormonen.

Als jij regelmatig zo denkt over hormonen dan is het tijd om even verder te lezen. Want wat kunnen die hormonen ons leven in de war schoppen. Pijnlijke menstruaties, vermoeidheid, vergeetachtigheid, opvliegers, nachtzweten, vocht vasthouden, hoofdpijn, moeilijk zwanger kunnen worden; de lijst van lichamelijke klachten is eindeloos.

Ons humeur kan ons ook parten gaan spelen. Soms zodanig dat we niet meer lekker in ons vel zitten (en dat noemen we dan stemmingswisselingen omdat we toch nog een beetje mild over ons zelf willen denken natuurlijk). En niet te vergeten de seksdrive die kan afnemen terwijl het je tegelijkertijd zo goed zou doen om seks te hebben.

Ook onze natuurlijke schoonheid kan lijden onder de hormonen en dat zien we dan terug in zaken als cellulitis, het dunner worden van het haar of het zwaarder worden op plaatsen waar je dat nu net niet wil. Want ja, die honger die je overvalt voordat de menstruatie zich aandient, kan soms rare dingen doen met je wilskracht.

Dan nu het goede nieuws!

Met de juiste voeding en de juiste levensstijl hebben we veel invloed op onze hormonen. We kunnen met een aantal aanpassingen de hormonale puinhopen weer in balans brengen. Niet iedere vrouw komt volledig van haar klachten af. Dit komt o.a. doordat we niet alle giftige stoffen kunnen vermijden die in onze omgeving voorkomen. Alhoewel we veel mogelijkheden hebben om zoveel mogelijk van deze stoffen te mijden, hoort het helaas bij deze tijd, hoe gek dat ook mag klinken. Gelukkig is verbetering van de hormoonhuishouding wel voor iedereen weggelegd.

Wat is hiervoor nodig?

Allereerst kennis. Want als je weet waarom je iets beter kunt doen of laten, maakt dat je gemotiveerd. Als tweede is het een must dat de informatie die je krijgt aangeboden je aanspreekt. Hiervoor is het nodig dat de informatie op jou gericht is. Het gaat uiteindelijk maar om één vrouw, en dat ben jij. Elke vrouw is een opsomming van haar ervaringen en haar situatie. Om je hormonen in balans te brengen, moet je rekening houden met alles wat jou uniek maakt.

Wanneer vrouwen bij mij in de praktijk met hormonale klachten langskomen, onderzoeken we samen waar de klachten vandaan komen en hoe de verschillende klachten op elkaar inspelen of elkaar versterken. Dat kan ik inzichtelijk maken aan de hand van een zogenaamde tijdslijn van het leven van de vrouw. Deze tijdslijn zetten we samen uit. De tips en tricks die ik dan kan meegeven, zijn voor iedere vrouw persoonlijk en direct toepasbaar.

Had ik dat maar eerder geweten

Wanneer we in mijn praktijk aan het werk zijn met hun klachten merken vrouwen vaak op; had ik dat maar eerder geweten. En dat kan ik uit eigen ervaring ook zeggen. Voordat ik mijn opleidingen heb gevolgd, heb ik zelf ook geworsteld met klachten en ben ik vastgelopen met goedbedoelde aangereikte oplossingen. Inmiddels weet ik zelf hoe ik mijn hormonen in het gareel kan houden. Ook in mijn praktijk heb ik inmiddels hele goede resultaten gezien bij het in balans brengen van hormonen. Ik gun dat iedere vrouw.

Maak een afspraak en dan gaan we samen aan de slag!

 

– In een volgende blog zal ik specifiek de overgang belichten. Ik hou je op de hoogte –