Wat is natuurgeneeskunde?

Natuurgeneeskunde heeft als uitgangspunt dat lichaam en geest voortdurend met elkaar in contact staan en elkaar beïnvloeden. Het kan simpelweg niet zo zijn dat er maar één ziek orgaan is omdat dit zieke orgaan invloed heeft op de rest van het lichaam. Een ziek orgaan verstoort dus ook andere organen en werkingsmechanismen in het lichaam. Het is de meeste mensen wel bekend dat de werking van een orgaan je emoties kan beïnvloeden. Evengoed is het zo dat je met je gedachten en emoties de werking van lichamelijke processen stuurt.

In de natuurgeneeskunde wordt gewerkt met behandelmethoden die ervan uitgaan dat mensen een groot zelfhelend vermogen hebben. Tijdens de behandelingen zullen we dit vermogen dan ook op verschillende manieren ondersteunen en stimuleren.

De behandelingen die je krijgt binnen mijn praktijk zijn altijd individueel gericht. Dat kan ook niet anders omdat iedereen die bij me komt een ander genenpakket, voorgeschiedenis en leefstijl heeft. Het zal duidelijk zijn dat bij twee mensen die op het eerste gezicht hetzelfde ziektebeeld hebben, de behandelingen totaal verschillend kunnen zijn. Zie voor meer informatie bij mijn aanbod.

 

Ik maak gebruik van de volgende behandelmethoden:

kPNI

De kpni is een moderne wetenschap die bestudeert hoe het lichaam als een geheel functioneert en hoe het kan dat mensen gezond blijven of ziek worden. De kans op ziekte wordt namelijk bepaald door de complexe interacties tussen de genen, epigenen, omgevingsfactoren en biologische systemen. In de diagnostische behandeling worden ten aan zien van je klachten oorzakelijke verbanden gelegd tussen de psychologie, de neurologie, immunologie, sociologie en endocrinologie. Ook wordt onderzoek gedaan naar evolutionaire oorzaken, je levensloop en gedragspatronen die spelen. Op deze manier krijg je helder inzicht in je klachten en de onderlinge samenhang hiertussen. Vervolgens kan er een persoonlijke, gerichte therapie worden ingezet.

INTEGRA
INTEGRA is een test en onderzoeksmethode waarmee ik snel en effectief de oorzaak van klachten op kan sporen en behandelen. Ik maak hierbij gebruik van testfilters en spiertesten voor het stellen van de diagnose en het uitzoeken van de beste therapievorm.

Bij INTEGRA worden diverse soorten natuurlijke geneesmiddelen gebruikt. Ik maak gebruik van o.a. homeopathische middelen, vitaminen, mineralen, bloemenessences, allergiemiddelen, kruiden, detoxificatiemiddelen en drainagemiddelen.

Neuro Emotionele Integratie (NEI)
Neuro emotionele Integratie is een bijzondere combinatie van kinesiologie, neurowetenschappen, acupressuur en toegepaste psychologie. Door contact aan te gaan met het onbewuste biedt NEI een snelle en eenvoudige manier om emotionele of mentale blokkades uit het verleden op te lossen.

De cellen in je lichaam hebben een geheugen van elk detail van je leven tot nu toe. Elke emotionele gebeurtenis waarbij emoties niet geuit zijn, en elk gevoel dat niet geplaatst kon worden, zorgt ervoor dat er energetisch iets vastloopt. Daar waar de energie is vastgelopen ontstaan energetische blokkades die je lichamelijk, geestelijk en emotioneel kunnen beïnvloeden.

In de therapie heb ik middels spiertesten contact met je onbewuste. Op die manier kom ik er met een vast protocol van vragen achter wat er in het verleden gebeurd is en wat je er van weerhoudt om nu een volledig functioneel en gelukkig leven te leiden.

Zodra de oorzaak duidelijk is, gebruik ik een simpele techniek waarbij de linker- en de rechterhersenhelft in communicatie raken. Dit stimuleert het zelfhelende vermogen van het lichaam en maakt verandering mogelijk.

Holistic Pulsing
Tijdens een sessie lig je gekleed op een massagetafel en wordt het lichaam in een stroom van bewegingen gebracht. De bewegingen, of pulsen, golven als het ware door het lichaam. Zonder moeite en zonder iets te forceren plant de “echo” van de beweging zich door de diepte en de lengte van het lichaam voort. Zoals een steen die in het water valt cirkels maakt die naar de oever uitdeinen, zo zet het pulsen de lichaamsvloeistoffen en energiestromen in het lichaam in beweging.
Wanneer er zich blokkades in het lichaam bevinden, wordt dit duidelijk zichtbaar en kan er rechtstreeks gewerkt worden aan deze plaatsen. Deze blokkades kunnen ontstaan door vele oorzaken zoals bijvoorbeeld chronische spierspanning, pijn, niet lekker in je lijf zitten of wanneer je het vertrouwen in je lichaam bent kwijtgeraakt.

De voortgaande pulsbewegingen leiden ertoe dat de afvalstoffen in de lichaamscellen worden afgegeven aan de bloedbaan, om zo via de nieren en de blaas te worden uitgescheiden. Bij pijn is Holistic Pulsing verreweg de zachtste manier voor het bevorderen van de circulatie van de helende lichaamsvochten. Het genezingsproces versnelt hierdoor zowel bij chronische als acute aandoeningen. De behandeling zorgt voor een diepe ontspanning.

Voeding
Het is bijna onmogelijk om via reguliere voeding optimale hoeveelheden van bepaalde voedingsstoffen binnen te krijgen. Veel aandoeningen en klachten kunnen duiden op een tekort aan vitaminen en/ of mineralen. Hier kan ik je advies in geven. Ook kan ik in deze gevallen voedingssupplementen voorschrijven die de tekorten weer aanvullen.

Daarnaast is het zo dat wat voor de ene mens gezond is, voor de ander niet gezond hoeft te zijn. Elk lichaam reageert namelijk anders op voeding. Ik zoek voor je uit welke voeding specifiek voor jou heilzaam is en voor herstel kan zorgen. Een groot voordeel hierbij is dat je door het eten van deze voeding een gezond gewicht kunt bereiken.

Bach Bloesemremedies
De grondlegger voor de bloemenremedies is Dr. Edward Bach, die er van overtuigd was dat de gemoedsstemming een centrale rol speelt in het ontstaan van ziekte. Hij ontdekte dat er achter de meeste ziektes een bepaalde stemming of geestestoestand is, die de ziekte gaat overheersen. De vitaliteit en de levenskracht worden hierdoor aangetast.

De bloesem-therapie is een van de meest verfijnde vormen van natuurgeneeswijzen, omdat ze direct op de geest inwerkt en op deze manier harmonie en evenwicht van de persoonlijkheid tot stand brengt. De levenskracht kan dan weer vrij stromen waardoor ook de natuurlijke weerstand wordt hersteld.

De remedies die in deze therapie worden gebruikt, zijn bijna allemaal bereid uit de bloesems van in het wild groeiende planten, bomen en struiken. De remedies zijn niet schadelijk of gewoontevormend en zijn naast elke andere therapie te gebruiken. Ik gebruik in mijn praktijk de Bachbloesemremedies vaak ter ondersteuning van het bewustwordingsproces bij andere therapievormen.

Quantum Touch
Quantum Touch is een techniek die is ontwikkeld door Richard Gordon en betreft eigenlijk de kunst van het genezen met de handen. Door middel van speciale adem- en lichaamsconcentratie technieken creëer ik een hoog veld van energie. Ik gebruik dat veld om het gebied dat moet worden geheeld te omgeven. Hierdoor wordt heel direct het zelfhelend vermogen van je lichaam aangesproken.

Door het toepassen van deze techniek kan het lichaam zijn eigen oorspronkelijke structuur of vorm weer aan nemen. Het kan toegepast worden bij elke vorm van pijn, ontsteking, ziekte of belemmering van de gezondheid en het welbevinden.

Coaching
Tijdens het bewustwordingsproces dat nodig is voor verandering en verbetering van je gevoel van welbevinden, kan ik je op deskundige wijze bijstaan. Ik hanteer hier verschillende methoden voor, die ik afhankelijk van de situatie inzet.
Chakra en aura behandeling
Ik ga in deze therapie aan het werk met het reinigen en het uitbalanceren van de aura en de chakra’s. Wanneer ik ergens in het lichaam een blokkade of tekort aan energie tegenkom, kan ik dit gebied vitaliseren en dus levenskrachtig maken. Hoe je het ervaart, is voor iedereen weer anders. Soms voel je een plaatselijke warmte of koude, het gevoel dat energie begint te stromen of een heerlijke ontspanning. De behandeling helpt je om beter in balans te komen. Je persoonlijke ontwikkeling raakt in een stroomversnelling.

Afspraak

Wil je meer informatie of een afspraak maken bel me dan op telefoonnummer 06- 108 33 898. Liever mailen, dat kan ook.

Wanneer je een afspraak hebt gemaakt, stuur ik je een vragenformulier. Het is de bedoeling dat je dit ingevuld retour stuurt, zodat ik me kan voorbereiden en zicht kan krijgen op je situatie.