Grip op je gezondheid

 

Ben jij de grip op je gezondheid kwijt en vind je het tijd om actie te ondernemen? Doe je dit bovendien graag op natuurlijke wijze? Dan kun je bij mij in de praktijk terecht. Ik ben verpleegkundige, natuurgeneeskundig -en orthomoleculair therapeut in de (kPNI) klinische Psycho-Neuro-Immunologie. Ik heb een praktijk aan huis en behandel zowel lichamelijke als emotionele klachten. Waar de reguliere zorg zich hoofdzakelijk richt op de symptomen, richt ik me vooral op de oorzaken van je klachten. Aan de hand hiervan kunnen we dan een behandelplan opstarten die het ontstaan en het voortbestaan van je klachten aanpakt.

 

Hoe het werkt

Ernstige klachten ontstaan niet van de ene op de andere dag. Je bent dan vaak al meerdere malen gewaarschuwd door je lichaam in de vorm van kleine gezondheidsklachten. Het zijn signalen die je willen vertellen dat er iets niet helemaal goed met je gaat. Die klachten willen je op dat moment laten weten dat je moet luisteren naar wat je lichaam te vertellen heeft. Het roept je als het ware bij de les: “Doe iets”!

Het gekke is dat je deze kleinere gezondheidsklachten vaak accepteert. Na verloop van tijd zie je het zelfs als iets dat bij je hoort. Geleidelijk aan komen er meer en meer klachten en wordt de aard hiervan ernstiger. En uiteindelijk raak je in een vicieuze cirkel van klachten en heb je zelf eigenlijk geen idee meer hoe het zo ver is gekomen.

 

Hoe ik werk

Wanneer je bij mij in de praktijk langs komt gaan we samen hard aan het werk. Er moeten een aantal zaken boven tafel komen zoals bijvoorbeeld; hoe is je klachtenpatroon ontstaan? Welke samenhang is er tussen de verschillende klachten die je hebt? Wat hierbij niet kan ontbreken is dat we gaan kijken naar wie je bent en hoe het leven je heeft gevormd. Ik zal eerlijk zijn. Het is een prachtig proces maar je hebt er wel lef voor nodig.

In de volgende stap kijk ik samen met jou waar je herstel of verbeteringsmogelijkheden liggen en ga je hier onder begeleiding mee aan de slag. Ik heb hier verschillende behandelmethoden voor en maak hierbij zo nodig gebruik van natuurlijke middelen.

 

Belangrijk

Verder is het goed om te weten dat de behandeling binnen mijn praktijk een aanvulling is op de reguliere gezondheidzorg. Bij ernstige en acute klachten vind ik het belangrijk dat je eerst je huisarts raadpleegt. Ik ben er een voorstander van om samen te werken met de eventuele andere hulpverleners die jij bezoekt.  Voor een consult is geen verwijzing van de huisarts nodig.

 

Afspraak

Wil jij graag de controle over je eigen gezondheid terug en vind je het tijd om actie te ondernemen? Maak dan een afspraak voor een geneeskundig consult. Mijn telefoonnummer is 06-108 33 898. Heb je nog vragen, stel ze gerust. Een mail sturen kan natuurlijk ook.